Meubelstoffeerderij

Meubels stofferen / Meubels bekleden

Raaijen Interieurs bestaat sinds 1931 als meubelmakerij en stoffeerderij in Utrecht. Sinds 1967 zijn wij gevestigd in het Oude Dorp van de Bilt.

 Meubelstofferen is een vak, door jaren lange ervaring weten wij als geen ander dat elk meubel zijn eigen manier van stofferen heeft, Tientallen jaren hebben wij aan mooie en bijzondere opdrachten mogen werken, Heeft u een bijzondere fauteuil, bank of een designmeubel die u dierbaar is en u graag wil laten stofferen, vraag mij dan naar de mogelijkheden. 

Meubelstoffen

Meubelstoffen zijn er in heel veel kleuren en samensteling van vezels, over algemeen zijn kunstvezels erg sterk en  kleurecht. Wol voelt zacht en comfortavel aan. Katoen heeft de eigenschap veel vuil op te nemen en is vaak niet erg kleurvast.  Om te verkomen dat er vlekken in de vezels trekken kunnen stoffen worden geimpregneerd., waardoor ze water en vet afstotend worden en makelijk te reiningen zijn.Onze textielcare beschermt meubelstoffen optimaal tegen “ongelukjes” (vlekken). Daarnaast het is raadzaam om de bekleding regelmatig te stofzuigen om los vuil te verwijderen. Dit voorkomt dat er extra slijtage optreedt

 

Lederen zitmeubelen

Leder is een prachtig natuurproduct. Ook leder heeft zijn ondehoud nodig, Nieuwe lederen fauteuils kunnen op verzoek worden voorzien van een ledercare behandeling, Het is belangrijk dat leer beschermd wordt  tegen vet, zijn soepelhoud  behoud en vocht afstotend is. Bij een half  jaarlijkse onderhoudsbeurt  blijft u lederen zitmeubel mooi en soepel. Leder met een open structuur kan ook behandeld worden met ledercare zodat deze vocht afstotend wordt. Plooi vorming in leder is een normaal verschijnsel, dit hoort bij het karakter van echt leder.

stofferen van meubels

De meeste meubelstoffen zijn getest met de zo geheten Martindale test.  De slijtweerstand of slijtvastheid wordt bepaald door middel van deze test.   

Ik help u graag bij het maken van u keuze.

 

lid  2021

Wij leveren met 3 jaar CBW garantie

Interesse? neem contact met ons op. 
mail of bel 030-2202012

 

  

WIJ ZIJN OPEN

Maar kiezen voor een andere manier van werken.

Wij blijven op afspraak geopend.
U bent van harte welkom. 
Bel voor een afspraak 030-2202012

Door de  maatregelen van het corona virus hebben wij ervaren dat het bezoek aan onze winkel op afspraak en de thuisdemonstraties zeer op prijs gesteld worden. Wij hebben dan alle tijd voor u. 

Wij komen op verzoek, vrijblijvend met verschillende fauteuils bij u aan huis, zo kunnen wij u adviseren, de juiste maat meten en met u de juiste bekleding uitzoeken.  In de winkel kunt u  vrijblijvend rustig de tijd nemen om alle fauteuils te proberen en u niet gehaast te voelen. 

U kunt ons bellen en vaak nog dezelfde dag onze winkel bezoeken. 

 

.

 

© 2014 - 2021 Relaxfauteuils | Raaijen Interieurs | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel